Mario Stefanov: MIGRACIJSKA KRIZA – EU ELITA DOBRO JE ZNALA ŠTO ČINI (1)

Doima se kako sada svi kreataori, izvršitelji i medijski promotori politike imaju rupu u pamćenju i nitko se više ne sjeća tko je pozivao imigrante na useljenje i tko je politički i financijski, a lako je moguće obaviještajno i vojno pokrivao očito dobro organizirano i vođeno premiještanje stanovništva s bliskoistočnih prostora na europsko tlo. No, sada, u trenucima kada imigrantsko pitanje postaje jednim od ključnih političkih čimbenika suvremene Europe i kada u konačnici određuje gubitnike i pobjednike europskih izbornih procesa potrebno je još jednom s njega razgrnuti nakupljeni propagandni mulj plasiran preko kontroliranih mainstream medija.

Potrebno je iznova pokušati demistificirati i razgoliti nametnuti narativ pasivne, miroljubive i filantropske uloge europske političke elite tijekom imigrantske krize. Kako bi se raskrinkale lažne vijesti i lažne paradigme koje proizvode politički i korporativno kontrolirani mediji jedini način je podsjećanje na ranije izjave političke elite, s njima povezanog financijskog i gospodarskog kompleksa kojem služe i njihove konkretne postupke tijekom krize, jer zaborav građana je najjače oružje industrije lažne stvarnosti u svrhu vladanja.

Posebice stoga što ona osim svoje geoekonomske naravi sve više otkriva i svoju geopolitičku i vojnu dimenziju. Milijunska masa besposlenih, vojno sposobnih i ne zaboravimo vojno obučenih imigranata