(Video) Tenk PT-76 – duh vijetnamskog rata

Teško se može pronaći ratište nakon 2. svjetskog rata na kojem se nije borio sovjetski laki amfibijski tenk PT-76. Lako oklopljeni tenk s topom relativno malog kalibra snalazio se kao riba u vodi na ratštima u kojima su prevladavli teško oklopljeni tenkovi, kao što su sovjetski T-54/55, T-62, T-72 ili američki Pattoni verzija M48 i M60. Čak je ulazio i u direktne sukobe s takvim tenkovima iako mu to nije bila namjena.

Ratovao je u svim arapsko-izraelskim ratovima, od rata 1956. godine, 1967. godine i 1973. godine. Koristile su ga i arapske i izraelske snage. Tijekom listopadskog rata 1973. godine najprije je predvodio napad egipatskih snaga koje su probile izraelsku Bar-Lev liniju na Sueskom kanalu, da bi u nastavku istoga rata prve izraelske snage koje su u protunapadu probile egipatski raspored na kanalu, na spoju između 2. i 3. egipatske armije i prve prešle na zapadnu afričku stranu kanala, odnosno na egipatski teritorij, bili upravo tenkovi PT-76, ranije zarobljeni u borbama s egipatskim snagama. Ratovali su u indijsko-pakistanskim ratovima, masovno su korišteni za vrijeme vijetnamskog rata od strane sjevernovijetnamskih snaga, a u iračko-iranskom ratu bio je kuhan i pečen, korišten s obje strane. U ratnim sukobima na području bivše Jugoslavije koristile su ga sve zaraćene strane.

Daleko bi odvelo nabrajanje svih borbi i ratova u kojima je sudjelovao, pa se sve o tom tenku može sažeti u ocjenu da su njime svi bili zadovoljni, da su ga svi rado koristili za razne zadaće, često i one za koje uopće nije bio dizajniran. Na njegovom temelju razvijeni su masovno proizvedeni i korišteni oklopni transporteri tipa BTR-50 i njihove čehoslovačke izvedenice OT-62, a korišteni su i kao osnovica za vozila protuzračnog raketnog sustava “Kub“ i samohodnog protuzračnog topovskog sustava ZSU-23-4 „Shilka“. Više tisuća tih tenkova bilo je izvezeno u više desetaka država svijeta, a Kina je proizvela 1500 primjeraka vlastite verzije Type 63, koji je za razliku od sovjetskoga imao više stranice trupa kako bi se stabilnije kretao vodenim površinama, i kupolu sa snažnijim topom od 85 mm.

Njegova prednost, koja mu je omogućavala preživljavanje na bojištu među mnogo bolje oklopljenim i naoružanim tenkovima, bila je njegova mala težina, pokretljivost i amfibijske sposobnosti. Za razliku od mnogih drugih oklopnih borbenih vozila tenk PT-76 je bio pravo amfibijsko vozilo. On nije bio predviđen da samo u izuzetnim situacijama vožnjom po površini savladava vodenu prepreku, nego je mogao ploviti satima, pogonjen vodomlaznim pogonom, pojednostavljeno rečeno – sustavom kakav danas možemo vidjeti na popularnim jet-ski skuterima. Preko dva otvora na donjem dijelu trupa tenka PT-76 usisava se voda i pod pritiskom izbacuje na dva otvora na stražnjem dijelu tenka.

Iako je svoje vatreno krštenje imao i u vrijeme 3. arapsko-izraelskog rata prvu slavu stekao je tijekom vijetnamskog rata. Naime