Kineski ekspert upozorava europljane: nema brzog završetka pandemije koronavirusa

Veliki kineski stručnjak i šef grupe kliničkih eksperata za virus Covid-19 u Šangaju  Zhang Wenhong, procijenio je perspektive europskih država u borbi protiv koronavirusa, a njegove je riječi objavio honkonški medij South China Morning Post. Kazao je kako je „posve normalna situacija“ ako se virus bude povlačio pa opet pojavljivao, i da to može trajati godinu-dvije. „Zaboravite o tome kako će pandemija u Europi završiti u bližoj budućnosti“, izjavio je Zhang Wenhong u video obraćanju stranim stručnjacima i studentima.

Kazao je kako bi europske države mogle brzo zaustaviti širenje virusa samo „ekstremno radikalnim“ mjerama, poput zamrzavanja bilo kakve aktivnosti u zemljama i potpunim zatvaranjem granica. Ali ni Njemačka niti druge europske države to neće činiti, smatra kineski stručnjak. „Ako bi čitav svijet mogao zamrijeti na četiri tjedna, mogli bismo zaustaviti pandemiju“, kazao je Zhang Wenhong.

Podsjećamo: u svijetu je danas zaraženo oko 300 tisuća ljudi, a umrlo ih je 12,7 tisuća. Nakon Italije, na drugo mjesto po broju zaraženih izbile su Sjedinjene Države, a najgore stanje je u Kaliforniji gdje je od jučer mobilizirana i nacionalna garda, angažirana prije svega u dostavi hrane.

 

 

 





Komentari

komentar

You may also like