Koronavirusom zaražen i bivši finski predsjednik Ahtisaari

Foto: abc.net.au

Finske državne vlasti u utorak, 23. ožujka, i službeno su potvrdile vijest kako se koronavirusom Covid-19 zarazio i bivši predsjednik te zemlje i dobitnik Nobelove nagrade za mir, 82-ogodišnji Martti Ahtisaari, koji je na čelu Finske bio u razdoblju od 1994.-2000. godine. Prije Ahtisaarija zarazila se i njegova supruga.

Prema informacijama televizije MTV3, na koncertu, održanom u Helsinkiju povodom mađunarodnog Dana žena, koronavirusom se zarazilo nekoliko osoba. Na koncertu su bili i supružnici Ahtisaari.

Koronavirus, dakako, nije zaobišao niti Finsku, a broj zaraženih u toj se zemlji kreće oko 700. U subotu, 21. ožujka, umrla je i prva zaražena osoba. Finska je od 19. ožujka do 13. travnja zatvorila svoje granice zbog širenja zaraze Covidom-19. Zatvorene su škole i fakulteti, a zabranjeno je i okupljanje ljudi u grupama većim od 10 osoba. Čini se kako to ipak nisu dovoljne mjere za sprječavanje širenja epidemije, tim više što i dalje rade dječji vrtići iako se roditeljima preporučuje da djecu ostavljaju kod kuće.

Komentari

komentar





You may also like