Ruski premijer Mišustin zarazio se koronavirusom

Foto: rt.com

U četvrtak, 30. travnja, u večernjim satima, ruski mediji objavili su vijest kako je premijer Ruske Federacije Mikhail Mishustin inficiran koronavirusom COVID-19 i da je otišao u samoizolaciju u jedan od medicinskih centara gdje će se nalaziti pod nadzorom liječnika specijalista. Mishustin je o tome video-komunikacijom osobno izvijestio predsjednika zemlje Vladimira Putina. Mishustina će na čelnoj poziciji ruske vlade zamijeniti njegov prvi potpredsjednik Andrey Belousov koji će 7. svibnja voditi njezino slijedeće redovno zasjedanje.  

Prema najnovijim podacima, u Rusiji je koronavirusom zaraženo 106 498 osoba, a gotovo 12 tisuća ih je izliječeno. Međutim, Rusija ima vrlo nisku stopu smrtnosti od COVIDa-19: umrlo je svega 1076 osoba. Nisku razinu smrtnosti u Rusiji prokomentirali su danas i službenici Svjetske zdravstvene organizacije-WHO, gdje je rečeno, kako „tamo, gdje zdravstveni sustav radi kao sustav a ne bolnički odjel, tamo gdje postoji mogućnost liječenja ljudi odmah u bolnicama, … tamo je smrtnost manja. A to je slučaj u Rusiji“.

Gradonačelnik Moskve Sergey Sobyanin ne isključuje kako je Moskva upravo ušla u vrhunac epidemije COVIDom-19. Inače Moskva i Podmoskovlje je epidemiološki gledano najzaraženija zona Ruske Federacije koronavirusom.

 

 
 

 

Komentari

komentar

You may also like