SAD zahvalile Rusiji za borbu protiv zajedničkog neprijatelja

Foto: dod.defense.gov

Američki State Department reagirao je na jučerašnje rusko slanje velikog transportnog zrakoplova s medicinskom pomoći SAD-u u borbi protiv koronavirusa COVID-19. „Ovo je vrijeme za zajedničko djelovanje, kako bismo pobijedili zajedničkog neprijatelja koji ugrožava živote sviju nas“, priopćila je glasnogovornica ministarstva Morgan Ortagus.

Ona je također izjavila kako su SAD usmjerene na borbu protiv širenja koronavirusa, ali da se s time ne mogu nositi samostalno. Kazala je kako su se prošloga tjedna države članice G20 dogovorile o suradnji po tom pitanju. Osim toga, SAD su se suglasile nabaviti od Rusije nužnu medicinsku opremu, uključno i respiratorne aparate i sredstva za osobnu zaštitu. Oni su 1. travnja bili dostavljeni njujorškoj podružnici američke Federalne agencije za izvanredna stanja.

Podsjećamo: ruska pomoć u medicinskoj opremi uslijedila je dan nakon telefonskog razgovora između američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog čelnika Vladimira Putina, 31. ožujka, na Trumpovu inicijativu. Osim po pitanju pandemije COVIDa-19 dvojica državnika razgovarala su i o problemima na svjetskom tržištu nafte.

Rusija SAD-u poslala zrakoplov s pomoći u borbi s COVID-om 19! Kakva je ovo „šugava“ pandemija? 

 

Komentari

komentar

loading...

You may also like