Teško stanje u SAD-u; zbog koronavirusa planira se izvanredni sastanak čelnika G20

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izvijestila je u utorak, 24. ožujka, o „vrlo velikom ubrznju“ dinamike širenja koronavirusa Covid-19 u SAD-u, kao i o tome da Sjedinjene Države „potencijalno mogu postati novi epicentar“ pandemije u Sjevernoj Americi i izvan nje.

Prema najnovijim informacijama objavljenim od strane CNN-a, u SAD-u je potvrđeno 42 660 slučajeva zaraze koronavirusom. Oko polovice njih nalazi se u državi New York. Umrla je 541 osoba. Jučer je broj smrtnih slučajeva dostigao rekord – evidentirano je 100 novih smrtnih slučajeva od ove vrste virusa.

Sugovornici CNN-a, poput profesora sa sveučilišta Georga Washingtona, navode kako će „ovoga tjedna biti samo gore, a idućega – još gore“.

Saudijska Arabija, koja ove godine predsjedava formatom država G20, objavila je kako planira organizirati izvanredno zasjedanje čelnika tih zemalja povodom pandemije koronavirusa Covid-19. Sastanak bi se trebao održati u četvrtak, 26. ožujka, posredstvom videokonferencije. Inače, redoviti summit G20 u Rijadu bi se trebao održati u studenom ove godine.

 

 





 

Komentari

komentar





You may also like