(Video) Ruski vojni konvoj krenuo na 600-kilometarski marš iz Rima za Bergamo

I petnaesti po redu ruski vojni transportni zrakoplov s medicinskom opremom, tehnikom i vojnim medicinskim osobljem stigao je sinoć u talijansku vojnu zrakoplovnu bazu Pratica di Mare, nedaleko od Rima. Svi će se oni uputiti u grad Bergamo na sjeveru zemlje, kako bi pomogli u borbi protiv koronavrusa Covid-19.

U sastavu ruskog vojnog konvoja, koji je krenuo na 600-kilometarski marš u Bergamo bit će 22 vozila specijalne tehnike, između ostalog i mobilni sustavi za analize i dijagnostiku, mobilna sredstva za dezinfekciju sa zalihama dezinfekcijskih sredstava, oprema za pružanje pomoći teško oboljelim pacijentima, a također i autobusi s ruskim vojnim osobljem. Kolonu prate automobili talijanske vojske i karabinjera.

Podsjećamo: Italija je epidemijom Covid-19 najviše zahvaćena europska zemlja, a Bergamo je postao jedno od središta te epidemije, gdje je evidentirana većina zaraženih i umrlih osoba. Nedavno su svijet šokirale video snimke u kojima se vidi kako talijanska vojna vozila prevoze umrle osobe iz tamošnjih bolnica zbog njihovog enormnog broja u kratkom vremenskom razdoblju.

 

Komentari

komentar

You may also like