WHO zabrinut rastom broja zaraženih COVIDom-19 u Rusiji i još nekim zemljama Europe

Svjetska zdravstvena organizacija – WHO, konkretno, njezin odjel za Europu, izvijestila je kako je zabrinuta rastom broja zaraženih osoba koronavisrusom COVID-19 u Rusiji, ali i ne samo tamo.

U pojedinim europskim državama, prije svega u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, primjećuju se pozitivni trendovi. Međutim, „skromni pozitivni signali zasjenjeni su povećanjem broja novih slučajeva kod drugih, uključno Veliku Britaniju, Tursku, Ukrajinu, Bjelorusiju i Rusiju“, navodi se u priopćenju.

Prethodno je Melita Vujnović, predstavnica Svjetske zdravstvene organizacije u Rusiji, izjavila kako se nastavlja porast broja inficiranih COVIDom-19 u toj zemlji. Sada je, kazala je Melita, vrlo važno brzo uočavati nove slučajeve zaraze i presjeći lanac širenja u onim regijama, u kojima se ona pojavila nedavno. Glavni je zadatak zaštita svih koji kontaktiraju sa zaraženima.

Prema najnovijim podacima, u Rusiji je evidentirano gotovo 28 tisuća oboljelih od koronavirusa COVID-19.

Danas je iz moskovske gradske uprave stigla vijest kako se vrhunac epidemije u glavnom ruskom gradu očekuje za dva do tri tjedna.

 





Komentari

komentar

You may also like