(Video) Ruski PZO sustav S-500

Nakon nedavnog obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina zastupnicima državnog parlamenta, u okviru kojeg je demonstrirao i neka najnovija vojna dostignuća te zemlje, koja su izazvala golemi interes međunarodne javnosti s različitim (pr)ocjenama njihove učinkovitosti i realiteta stavljanja u skoru operativnu uporabu, nastavljamo s prikazom novih ruskih oružja koja malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Iz video priloga koji dostavljamo ispod teksta, vidljivo je kako su Rusi završili i operativno uspješno testirali svoj najmoderniji PRO i PZO sustav S-500. Snimka prikazuje jednu kompletnu operativnu postrojbu tog sustava, koja se sastoji od integriranog zapovjednog središta, suvremenog radarskog sustava, kao i mobilnih lansera s raketama.

Iz toga se i najbolje isčitava zašto se Rusija u zadnjih nekoliko godina odlučila na prodaju sustava S-400, kao svog temeljnog PZO sustava drugim državama: Kini, Indiji i Turskoj. Naime, velike se zemlje nikada ne upuštaju u prodaju najsuvremenije vojne tehnologije i oružja, poglavito ne nekoj državi izvan kruga svojih vojnih partnera ili saveznika (u ovom slučaju Rusije Turskoj, kao članici NATO saveza) ukoliko nisu „korak ispred“ u odnosu na prodavanu vojnu tehnologiju ili naoružanje.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like