Alternativni pogled „preko Drine“: Što je Inzko čekao do sada?

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, nametnuo je dopune Kaznenog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje gonocida.

Dodik: „Nije bilo genocida u Srebrenici”.

„Valentin Inzko je prespavao mandat”, poručuju iz bošnjačkih udruga, koje okupljaju obitelji žrtava, ali su mu kažu zahvalni što je smogao snage da i na kraju mandata nametne ovu odluku.

Vođe parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj: „Mi, predstavnici iz RS, odbacujemo nametnute odluke visokog predstavnika i smatramo ih neprihvatljivim”.

Ovako bi izgledala kronologija izjava vezano za Inzkovu dopunu Kaznenog zakona BiH.
Moglo bi se postaviti pitanje što je čekao do sada Valentin Inzko, kao i zašto je neprihvatljiva odluka visokog predstavnika za političke predstavnike Srba u Republici Srpskoj?

Međunarodna zajednica posljednjih dvadeset godina, na prostoru bivše Jugoslavije, troši novce svojih poreznih obveznika bez nekog učinka na regiju. Izostala je evalucija. Svojim izjavama predstavnici srpskog naroda u Republici Srpskoj  nisu dosegli katarzu, već nastavljaju po starim navikama i običajima.
Malo je na početku mandata obećavao mlađahni Stanivuković (Draško Stanivuković, aktualni gradonačelnik Banja Luke od 2020. g., op.GN.), pokazalo se da je ograničenog kapaciteta.





Centar za istraživanje u politici Argument
www.bitovik.org.rs

Komentari

komentar





You may also like