Bijela kuća objavila sadržaj razgovora Trump–Zelensky; ili kako je Biden „smijenio kurvinog sina“ (ukrajinskog tužitelja)

Prema američkim bankovnim informacijama, tvrtka Huntera Bidena Rosemont Seneca Partners LLC dobila je službene isplate s računa Burisme u iznosu od 166 tisuća dolara mjesečno od proljeća 2014. do jeseni 2015.g. Kada je 2016.g. ukrajinski državni odvjetnik Viktor Shokin namjeravao početi posebnu istragu o tim poslovima, bio je smjenjen sa svoje dužnosti. Odluku o tome navodno je donio osobno Joe Biden, koji je kasnije javno izjavljivao kako je uspio smijeniti „tog kurvinog sina“.

Jeo Biden trenutačno je jedan od najozbiljnijih kandidata za predsjedničkog kandidata iz redova Demokratske stranke u izborima koji će se u SAD-u održati iduće godine, pa čitava ova afera itekako ima snažne političke konotacije. Uspije li Trump diskreditirati Bidena i da pritom sam prođe neokrznuto po pitanju pokretanja impeachmenta (a sve ide upravo u tome smijeru), bit će to novi veliki udarac za Demokratsku stranku koja ionako muku muči s odabirom svog kandidata koji bi se mogao koliko-toliko uspješno suprostaviti Trumpu, prepunom samopouzdanja. Jer kako god – pravno gledano – završile ove vrlo neugodne optužbe protiv Joe Bidena i njegovoga sina, kojima moramo pridodati i navodnu kinesku uplatu