Robert Valdec o napadu u Strasborugu: Ljude u žutim prslucima su hapsili dok je terorist planirao napad

Hrvatski istraživački novinar Robert Valdec, koji je za portal dnevno hr. u prošlu subotu uživo iz Pariza pratio zbivanja vezano uz prosvjede Žutih prsluka protiv aktualnih francuskih vlasti i njihovih gospodarskih i financijskih poteza, za isti portal oglasio se jučer i o temi terorističkog napada u francuskom gradu Strasbourgu. Tekst prenosimo u cijelisti, a u originalu ga možete pročitati na slijedećem linku: https://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/valdec-za-dnevno-hr-o-napadu-u-strasborugu-ljude-u-zutim-prslucima-su-hapsili-dok-je-terorist-planirao-napad-1258919/

Sinoćnji pokolj u Strasbourgu, u kojem je, za sada, ubijeno najmanje dvoje, a ranjeno više od 10 civila, a kojeg je izveo 29-ogodišnji Cherif Chekatt, francuski državljanin – dijete useljenika u Francusku, razotkriva definitivno svo licemjerje francuske, ali i cjelokupne EU i svjetske, globalističke politike, otvara mnoga pitanja i baca sumnju na službene verzije prošlih terorističkih napada. Istovremeno, ogoljuje svu prljavštinu borbe za vlast i ostanak na njoj, ne samo u Francuskoj, jer slične modele vladajuće globalističke strukture primjenjuju svuda.

‘Pokupili su više od polovice ljudi koji su jutros stigli na prosvjed  u Pariz iz Burgundije – sredovječne ljude, radnike, obrtnike, vlasnike malih poljoprivrednih gospodarstava… Oduzeli su im mobitele i odveli. Ne znamo što je s njima’ – ispričao nam je u subotu navečer u Parizu jedan od  pripadnika pokreta ‘Žutih prsluka’, objasnivši kako su uhićene, očigledno, već imali na nekom popisu vodećih pripadnika pokreta. Pokreta koji, temeljno, čine upravo radnici, srednja klasa, mali poduzetnici iz provincije, najvećim dijelom ‘pravi’ Francuzi koji su, kao najveće žrtve politike vladajuće elite, odlučili dići svoj glas. U roku od samo nekoliko tjedana, sigurnosne službe i mainstream mediji, po nalogu vladajuće elite, uspjele su od legitimnog prosvjednog pokreta, manipulacijama, provokacijama, ubacivanjem raznih grupa među njih, uhićenjima, maltretiranjem…, stvoriti u javnosti, francuskoj i svjetskoj, sliku o ‘Žutim prslucima’ kao o skupini pučista, huligana, rušitelja, pljačkaša i primitivaca koji zaslužuju i suzavac, i pendrečenje i gumene metke i uhićenja.

Za razliku od pekara iz Burgundije, tvorničkog radnika iz Pikardije, frizerke iz nekog malenog grada u Normandiji, Cherif Chekatt iz Strasbourga, nije bio preventivno uhićen proteklog vikenda. Za razliku od tisuća uhićenih ‘Žutih prsluka’ u Francuskoj proteklog vikenda, koji su se spremali zatresti predsjedničku fotelju  pulena globalističkog bankarskog lobija Emanuella Macrona, Cherif Chekatt je punio svoje okvire streljivom i planirao napad. Bio je on zatvaran, robijao je dvije godine u Njemačkoj, registrirani je razbojnik, pljačkaš, koji se nakon zatvora radikalizirao i kao takav upao na tzv. ‘Popis S’ na kojem su oni koji su ocijenjeni kao teroristička prijetnja nacionalnoj sigurnosti Francuske. Na tom su popisu bili i gotovi svi počinitelji terorističkih napada u Francuskoj u posljednjih desetak godina.

Dakle, bio je pod nadzorom policije i tajnih službi kao potencijalna teroristička prijetnja, no policija je, doznajemo iz raznih izvora, jučer ujutro upala u njegov stan gdje ga, naravno, nisu pronašli. Ali su zato pronašli eksplozivne naprave. Također, neslužbeno doznajemo kako je jučer ujutro ‘skinut’ razgovor s njegovog mobitela u kojem mu nepoznata osoba kaže kako je ‘sada pravi trenutak’.Niti pola sata kopanja po njegovom facebook profilu i profilima njegovih facebook prijatelja, bilo nam je dovoljno da se slika o njemu dodatno razbistri. Samo na toj društvenoj mreži, a ne sumnjamo da koristi i twiter i kriptirane poruke na mreži ‘telegram’, a zacijelo ima i nekoliko lažnih profila, pronašli smo osobe iz Njemačke u koju je, navodno, pobjegao – jedan njegov ‘prijatelj’ iz Konstanza čak ima i profilnu sliku s ‘pumpericom’ u rukama, neki imaju kalašnjikove, dobar dio njih je iz Alžira, Saudijske Arabije, Ingušetije i Čečenije…

Ne treba biti iskusan analitičar protuobavještajne službe da bi se, samo iz toga moglo puno zaključiti. I reagirati na vrijeme. Ali nije.

Naslovnice francuskih novina su sada, naravno, pune priča iz Strasbourga, ‘Žuti prsluci’ su otišli u treći, peti plan. Po svoj prilici zbog sinoćnjeg napada u Francuskoj je uvedeno i izvanredno stanje. A ono, uz sve ostalo, uključuje i zabrane okupljanja, demonstriranja, prosvjeda… Božić je sve bliže, javnost je dobila novu temu, Macron je održao svoj ‘povijesni govor’, o kojem je čak i vanjskopolitički analitičar Jutarnjeg lista ispisao odu, panegirik, kakvih se ne bi postidjeli niti svojevremeni obožavatelji Staljina ili Josipa Broza.

Nije nam namjera čitateljima nametati zaključke. Iznijeli smo tek neke činjenice, na temelju kojih, sigurni smo, onaj tko to želi, može i sam zaključiti što se, zapravo, događa.

 

 

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like