Turski „poklon“ Hrvatskoj i ministrima EU: isporučili nam domaćeg ISIL-ovca!

Konačno, došao je i taj trenutak: Hrvatska dobiva svog prvog službenog povratnika – džihadista, pod svoje skute. Naime, u petak, 6. ožujka, Turska je deportirala novog stranog državljanina koji je bio pripadnik terorističke organizacije „Islamska država“, priopćilo je tursko Ministarstvo unutarnjih poslova. Ovoga je puta riječ o državljanu Republike Hrvatske, a njegovo ime nije objavljeno.

Znakovito je kako se Turska odlučila na ovaj potez baš u vrijeme održavanja sastanka ministara vanjskih poslova u Zagrebu, koji su u svojim izjavama o novoj izbjegličkoj krizi na jugo-istočnim granicama EU čvrsto stali uz Grčku i podržali sve mjere koje Atena poduzima s ciljem sprječavanja ilegalnog prelaska vanjske granice EU, i naravno – svoje granice s Turskom. Ovaj potez (iako je Ankara još od kraja prošle godine službeno počela s procesom deportacije bivših ISIL-ovaca – stranih državljana iz svojih zatvora u mnoge zemlje EU, pa čak i u SAD), u ovome trenutku i u ovakvim okolnostima izgleda kao svojevrsna Erdoganova „kazna“ EU i Hrvatskoj, koja njome presjeda u prvoj polovici 2020. godine.

U svakom slučaju od Vlade RH bit će potrebno zatražiti odgovor, što planira konkretno učiniti s izručenim teroristom: hoće li mu se suditi (što bi trebalo, kao što se radi i sa svim drugim teroristima) ili će se krenuti u proces nekakve „resocijalizacije“, u ime isto tako nekakvog lažnog humanizma (a gdje je taj humanizam bio kod ISIL-ovaca kada su klali i odrubljivali glave i kršćanima i pripadnicima islama koji nisu dijelili njihovu ideologiju?) i pod pritiskom uvijek budnih nevladinih udruga, kojima je mrska svaka pomisao i represivnog sprječavanja ilegalnog ulaska na državni teritorij migrantima, među kojima itekako može biti pritajenih terorista i ekstremista (što su transparentima i prosvjedom pokazale i danas ispred zgrade Sveučilišne i nacionalne biblioteke u Zagrebu u vrijeme održavanja sastanka ministara VP EU), i nepružanje „oprosta“ onima koji taj oprost ne zaslužuju niti po jednom zakonskom i općeljudskom kriteriju. Drugim riječima, resocijalizirati nečiju destruktivnu i pogubnu ideologiju i smjestiti je u općeprihvatljive norme ponašanja u konkretnom je slučaju i nemoralno i visokorizično. I po društvo i po širu zajednicu.

Neuspjele plodove takvih „resocijalizacija“ svojih domaćih radikalnih islamista u svojim specijaliziranim ustanovama (gdje se različiti psihoanalitičari i socijolozi međusobno razmeću svojim znanjima i novim metodama svođenja „u normalu“ svojih novopridošlih štićenika s prostora Bliskog istoka) upravo „žanju“ i u Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama. Državama – daleko učinkovitijim i i kadrovima i logistikom bogatijim negoli je to Hrvatska i nama susjedne zemlje s prostora bivše zajedničke države, od kojih neke, također, maštaju o navedenoj „resocijalizaciji“ terorista-povratnika. Svakom je, naravno, dozvoljeno maštati, ali ne na način da tu maštu pretvaraju u stvarnost, koja sutra u crno može zaviti potencijalne žrtve novih terorističkih napada „resocijaliziranih“ i u društvo „uspješno integriranih“ terorista, kao što je to bilo nedavno u Londonu prilikom napada nožem na prolaznike na londonskom mostu, od strane u tamošnjim institucijama „uspješno osvješćenog“ islamističkog radikala.

Zato odmah tražimo od nadležnih institucija Republike Hrvatske jasne i precizne odgovore i u ovom našem – prvom slučaju „repatrijacije“ domaćeg ISIL-ovca, na isti način kao što nadležne institucije ovih dana kvalitetno i otvoreno komuniciraju s hrvatskim građanima po pitanju zaraze coronavirusom. Jednostavno zato da sutra ne bi bilo prekasno. Jer, ako bih već morao birati, radije bih umro od te bolesti nego da me kolju pomahnitali smrdljivi i bradati stvorovi – k tome i u ime Boga u kojega i sam vjerujem!Komentari

komentar

loading...

You may also like