Zoran Vukman: polit-korektnost i sveopće licemjerje od Boga stvorilo “new age” lutka

Obično to tako biva, da naizgled “zločesti”, “grubi” dečki, buntovni, kao navijači Torcide i BBB, pokažu u vrijeme nevolje svoje dobro srce. Tako mi je drago zbog njih.
Živimo u vremenima koja će i razgoliti suhoparni govor političke korektnosti kao laž iza koje se prikrivaju nadobudni politički moralisti, kao i slatkorječivi, medotečni novogovor koji pazi da nikoga ne uvrijedi, svima se dodvorava, sve “ljubi”, a zapravo, kad se takvima suprotstaviš s izravnim govorom, onda pokažu zube.

Koliko sam čuo ateističkih teista i teističkih ateista koji su prihvatili nekog sterilnog, lažnog Isusa, Boga koji prašta unaprijed sve i svašta, koji ne traži odgovornost za zlo i grijeh, koji ne traži pokoru i pokajanje nego je nekakva new age lutka s gumbima – pritisneš jedan, pa izgovori citat – ne sudite. Pritisneš drugi – pa izgovori, praštajte. Pritisneš treći – all you need is love.
Sve pet, ali mi nismo u dječjem vrtiću. Odrasli smo i zreli ljudi, trebali bi manje-više razumjeti lice i naličje svijeta u kojemu živimo, i da je zlo i Zli prisutan, radi 24 sata dnevno, nema kod njega ni godišnjeg ni bolovanja. I da kršćani moraju ponirati u Riječ Božju svakodnevno, u njezin misterij koji se odražava u našim životima kao svjetlo Duha, ako ga pratimo i osluškujemo, i da uz Milosrđe ide i Pravda. Božja, ne ljudska.

A ona rasvjetljuje do dna utrobe, rasijeca srca i bubrege, da parafraziram psalmista.

 

Komentari

komentar





You may also like