Zoran Vukman: On-line misa ne znači ništa! Kao da na internetu gledate Jeruzalem pa kažete da ste tamo hodočastili

Ovakva Crkva je laž. On-line Crkva nije Crkva. Nikakva “duhovna pričest” ne može zamijeniti pravu pričest. Uskratili ste nam živoga Krista i ispovjed zbog kukavičluka i zbog toga ćete odgovarati pred Bogom.

On-line sudjelovanje na misi ne znači nista. To je kao kada biste preko interneta pogledali sveta mjesta, Gospina svetišta ili Jeruzalem, Svetu zemlju, pa rekli kako ste hodočastili tamo.
Teolozi poput Tanjića samo izmišljaju kako bi sebi ugodili, sebe zaštitili.
Svećenici su po cijenu života dužni ispovjediti nas i donijeti nam pričest – u bolnice, domove, gdje god treba. Trebaju izići na ulice, predvođeni biskupima, s Presvetim oltarskim sakramentom blagoslivljati gradove, otvoriti crkve, moliti, klanjati, po cijele dane. Što oni rade, igraju se virtualne Crkve? To je kao da igraju igrice na internetu.
Pričaju priče o produbljivanju sakramenta, prodaju nam svoje umotvorine, daju alibi za uništenje Crkve.

“Nemili događaj” u Splitu: svećenik održao uskrsnu misu. Strašno. Novinarki provokatorici koja je došla neovlašteno snimati, izbili mobitel iz ruku. Zbog “napadnute”, dva vjernika privela policija. Nadbiskupija se ograđuje od svećenika koji je “sablaznio” javnost. Krasno. Ja se ograđujem od Nadbiskupije. I onih koji su dopustili da misa i odlazak na misu postane kazneno djelo. Što je slijedece? Ne čudi me da je taj stari svećenik “pukao”. Je li ovo stvarnost ili neka distopija?

Mislio sam o ovome danas ne pisati, ali sam žalostan. Sve je moglo proći iza zatvorenih vratiju crkve da se nije pojavila provokatorica. Zar se nije sve moglo riješiti razgovorom nadbiskup-svećenik i potom nadbiskup-Nacionalni stožer?

Bog će sve razgoliti. Vidjet će se tko je tko. Na Veliki petak u sumračje, nebo je bilo neke čudne boje, zagasito sivo-smeđe, širila se tama kakvu nisam vidio nakon zalaza sunca, prelazila u modro-ljubičastu. Onda je sve utihnulo. Ptice koje u mom kraju pjevaju u suton i preko dana, i ujutro, nisu se više čule. Nije bilo ni daška vjetra. Ni lahora. Ničega.

Sablasni Bergoglio je stajao na praznom Trgu sv. Petra.





Ako je ovo Uskrs, jadni li su oni koji su nam ga ovakvim priredili! Zar ne trijumfiraju upravo sada oni koji mrze vjernike, kršćane, Crkvu, zar nisu rogoborili mediji i protiv procesije Za križem na Hvaru!? Pa biskupi su nas prodali!?

 

 





 

Komentari

komentar

You may also like