Poljski svećenik i profesor: europska sramota pred Kristom

Poljski svećenik i izvanredni profesor na Sveučilištu Kardinal Stefan Vyshinsky, Waldemar Cisło, u intervjuu za medij Neizaležna.pl komentirao je zašto su napadi na crkve i kršćane u posljednje vrijeme učestali u Europi. 

“Naša braća u Siriji ili Iraku umiru za križ, ali mi se sramimo znaka križa. Ovo je svojevrsna europska sramota pred križem, pred Kristom. U Europi je takva tendencija u mnogim državama, a nažalost i u Poljskoj: brišemo križeve, brišemo kršćanstvo”, rekao je svećenik.

U Velikoj Britaniji naš ured prodaje desetke tisuća čestitki s božićnim motivima, s Majkom Božjom i s jaslicama, jer ih nigdje drugdje ne možete kupiti, kazao je svećenik.

Naglasio je kako se Božić u mnogim zemljama naziva zimskim praznicima.

Do sada smo to imali u zapadnoj Europi, a ove godine gradonačelnik Varšave, gospodin Rafał Trzaskowski, također nam je dao bizarne simbole koji su nam govorili o svemu, ali ne i o Božiću. Za njih je tolerancija militantni ateizam ili marksizam u najgorem slučaju. Sjetimo se da uklanjanjem Boga iz ljudskog srca budimo razne demone. Francuska revolucija pokazala nam je što to znači kada ubijate Boga, što dolazi zauzvrat – klanje, teror, naglasio je Cisło.

 





 

Komentari

komentar





You may also like