Ruska pravoslavna crkva visoko cijeni susret s Papom

Voditelj Odjela za vanjske crkvene odnose (DECR) Ruske Pravoslavne Crkve, mitropolit Antonije, opisao je svoj susret s papom Franjom na 7. Kongresu poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u kazahstanskom Nur-Sultanu kao „srdačan“, piše ruski medij RIA Novosti.

“Sastanak je bio vrlo iskren, otvoren. Papa je prenio pozdrave Njegovoj Svetosti Patrijarhu Kirilu. Njegova Svetost je također prenio pozdrave Papi Franji. Bio je vrlo zainteresiran saznati više o prisutnosti Ruske Pravoslavne Crkve u Kazahstanu. U našem izaslanstvu je i Mitropolit Aleksandar, poglavar mitropolitskog okruga Ruske pravoslavne crkve u Republici Kazahstan. On je istaknuo dobru interakciju koja se ovdje odvija između predstavnika svih religija”, kazao je mitropolit Antonije novinarima.

Od 13. do 15. rujna u Nur-Sultanu se održava 7. Kongres čelnika svjetskih i tradicionalnih religija, na kojem sudjeluju poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, spomenuti predstavnik Ruske pravoslavne crkve, jedan od najautoritativnijih islamskih teologa, vrhovni imam i šeih egipatskog sveučilišta Al-Azhar Ahmed at-Tayeb, jeruzalemski patrijarh Teofil III, aškenaski glavni rabin Izraela David Lau, sefardski glavni rabin Izraela Yitzhak Yosef, kao i visoki dužnosnici UN-a.

Komentari

komentar

You may also like