Sportašice diskriminirane nakon Bidenove uredbe: moraju se natjecati protiv transrodnih muškaraca

Nedavno je naš glavni urednik Zoran Meter u svojoj analizi pod naslovom „SAD će ratovati „do posljednjeg Poljaka“, između ostalog napisao kako će neoliberalne ideološke floskule „nove generacije“ (gender ideologija i tomu slično) loše djelovati i po samo američko društvo, kazavši slijedeće:

“Npr. zakonska uredba predsjednika Bidena o “borbi protiv diskriminacije na temelju rodnog identiteta i seksualne orijentacije”, može itekako diskriminirati američke žene. Naime, u njemu se, između ostalog, navodi kao su sve obrazovne institucije koje financira savezna država dužne omogućiti transrodnim osobama bavljenje sportom u skladu s vlastitim shvaćanjem kojem spolu pripadaju. Jednostavno rečeno, sada svaki dječak ili tinejdžer može slobodno reći da je on, u stvari, djevojka i temeljem toga se može natjecati s djevojkama u svim sportovima koji su toliko bitni u američkim obrazovnim institucijama, poglavito za djecu siromašnijih roditelja jer im uspjesi u sportu jamče i unosne stipendije za daljnje školovanje čak i u  prestižnim sveučilištima, ulazak u profesionalni svijet sporta, ili za dobivanje dobro plaćenog posla, zbog čega su i roditeljske ambicije prema djeci vrlo često preambiciozne i nerealne što izaziva i brojne frustracije mladeži. Ovaj način rješavanja problema, koji im nudi sadašnja administracija, omogućuje inferiornijoj muškoj djeci u muškim sportskim odjelima, lagan prijelaz u ženske sportske „vode“, gdje oni, zbog svojih fizičkih predispozicija imaju puno veće šanse za sportske uspjehe od pripadnica nježnijeg spola, ili, kako ih nova terminologija američkih vlasti naziva, „bioloških žena“. Drugim riječima, djevojke (žene) postaju diskriminirane u svojim pravima na sportske uspjehe, jednostavno zato što „gender-ideolozi“ i neoliberalni „magovi“ još uvijek, u svom bezumlju, nisu uspjeli pronaći načine kako ukinuti i fizičke razlike između prirodnih spolova.”

Zoran Meter: SAD će ratovati „do posljednjeg Poljaka“

Dalekovidnosr ili samo Meterova dobra informiranost – uopće nije bitno, ali upravo se danas jedan američki medij pozabavio navedenim pitanjem kroz problem koji se pojavio u praksi, na isti način na koji je naveden u navedenoj analizi.

Radi se o članku medija The Washington Examiner od ponedjeljka, 15. veljače, pod naslovom „These girls are hurt by transgender competition“.
U članku se govori o popularnoj ženskoj srednjoškolskoj zvijezdi Alanne Smith, potpuno predane sportu kojim se bavi i iscrpljujućim treninzima potrebnim za postizanje tako vrhunskih rezultata. Međutim, bez obzira koliko marljivo trenirala, ako se mora natjecati protiv bioloških muškaraca, nema šanse za pobjedu.
“Jednostavno postoji biološka prednost koju muškarci imaju nad ženama”, objasnila je kćer poznatog bacača baseballa iz Kuće slavnih Lee Smitha (iako ne možemo vjerovati da je u ideološkom zatupljivanju ljudi dotle došlo, da se Amerikancima jedna ovako općepoznata i banalna stvar  uopće mora na ovaj način izrijekom objašnjavati, op. GN).

„Evo savršenog primjera”, izjavila je Smith. „Imam brata blizanca koji je sportaš ali ne trči za bilo koji tim. Nedavno smo se utrkivali jedni protiv drugih, a on me pretukao. Ne zato što je više trenirao, već zato što dječaci u nekim sportovima imaju biološku i fizičku prednost.”

Smith, koja je postavila rekorde u srednjim školama i okruzima kao trkačica na kratkim stazama onog trenutka kad je zakoračila na teren kao brucošica u srednjoj školi Danbury u Connecticutu, kaže, kad se dogodi da se natječe protiv muških trkača koji se identificiraju i natječu kao žene, kako zna da su karte posložene protiv nje.

“Frustrirajuće je. Sve to vrijeme provodim trenirajući kako bih se natjecala s drugim djevojkama, a gubim od bioloških muškaraca “, rekla je.

Elitne sportašice poput Smith, kažu kako Bidenova pro-transrodna uredba pojačava njihovu zabrinutost.

Odvjetnica Christiana Holcomb, koja zastupa tri djevojke u pokrenutoj tužbi, navodi slijedeće: „Zbog prednosti tih bioloških razlika ove djevojke gube sposobnost pravednog natjecanja.”
Cijeli članak možete pročitati na navedenoj poveznici, a u nastavku ćemo citirati i ostali dio iz Meterove analize, koji ukazuje na sav apsurd navedenih i sličnih ideoloških eksperimenata koji zadiru u samu prirodu ljudskih bića. I puno lakše bi bilo da su to samo eksperimenti, međutim, kao što se vidi i iz ovog slučaja, takve nakaradne ideološke matrice guraju u sve moguće sfere života i na najviše zakonske razine, redovito kroz  prizmu zaštite ljudskih prava. Evo što Meter piše dalje:

„Zanimljiva je u ovom kontekstu i studija izvjesne britanske feminističke organizacije iz studenog 2017.g. (poveznica: Half of all transgender prisoners are sex offenders or dangerous category A inmates • Fair Play For Women), koja pokazuje kako su polovica svih transrodnih zatvorenika seksualni prijestupnici ili opasni zatvorenici. Polovica ih je završila u zatvoru zbog teških seksualnih prijestupa, četvrtina zbog silovanja maloljetnika. Ti su kriminalci tvrdili kako su odjednom osjetili da su žene i zahtijevali su da ih se prebaci u ženske zatvore. Feministice su uspjele dokazati da bi takvo „susjedstvo“ bila “okrutna i neobična kazna” za zatvorenice ženskog spola, pa je proces bio usporen. Međutim, danas se ovo isto odvija u SAD-u u još većem razmjeru.“

Meter se na kraju pita, „je li to baš ono društvo (apsolutnih sloboda) kojemu i mi težimo i o čijim se manjkavostima i opasnostima iz nekog razloga ne želi, a skoro  da i ne smije govoriti a da automatski ne budeš stigmatiziran“? Odgovor prepuštamo vama.

 

Komentari

komentar

You may also like