Z. Meter: Senzacionalna poruka iz NATO saveza o podjeli Ukrajine i reakcija Dmitrija Medvedeva!

Šef ureda glavnog tajnika NATO saveza Stian Jensen izjavio je u utorak, 15. kolovoza, da bi se Ukrajina mogla priključiti NATO savezu ako pristane ustupiti teritorije koje odbija priznati kao dio Rusije. Vijest je objavio norveški medij Verdens Gang, a prenosi ga ruska agencija TASS. Vijest je danas prenijela i ukrajinska TV “Resident”.

“Mislim da bi za Ukrajinu moglo biti rješenje da se odrekne teritorija i zauzvrat dobije članstvo u NATO-u. Istovremeno, Ukrajina mora sama odlučiti kada i pod kojim uvjetima želi pregovarati”, kazao je Stian Jensen.

Na pitanje misli li da bi Ukrajina trebala ustupiti svoje teritorije kako bi postigla mir s Rusijom i pridružila se NATO-u, Jensen je kazao kako se o poslijeratnom statusu Ukrajine već pregovara i da je već pokrenuto pitanje ustupaka teritorija Rusiji. “Ne kažem da bi se to trebalo dogoditi. Ali ovo bi moglo biti moguće rješenje”, naveo je visokopozicionirani službenik Sjevernoatlantskog vojnopolitičkog saveza.

Prethodno je za rusku državnu agenciju TASS zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Mihail Galuzin kazao kako rješenje sukoba zahtijeva