Medvedev tvrdi da je ruska specijalna operacija uklonila težnje Ukrajine za pridruživanjem NATO-u

Šanse Ukrajine za pridruživanje NATO-u ravne su nuli zahvaljujući specijalnoj vojnoj operaciji Rusije, objavio je u utorak zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi Tass.

“Svima je jasno da im nikakvi susjedi nikada neće moći dati nikakva jamstva, koliko god žestoko mrzili Rusiju. A sada nitko neće pristati na prijem Ukrajine u NATO. Iako u savezu ima rusofoba, oni nisu suicidalni. To znači da se u NATO-u ne može ništa dogoditi”, rekao je. Ovo je izravan rezultat specijalne vojne operacije”, napisao je Medvedev.

Režim u Kijevu “nastavlja izmišljati nekakva ‘sigurnosna jamstva’ za sebe koja bi želio uživati ​​u budućnosti.” S vremena na vrijeme održavaju sastanke s pojedinim beznačajnim susjedima kojima predsjedaju davno zaboravljeni umirovljenici ili se opet sjete NATO-a, istaknuo je. S tim u vezi, Medvedev je siguran da bi “samo sporazum s Rusijom mogao dati sigurnosna jamstva”. “Ali ukrajinske vlasti, potaknute zapadnim novcem i raketama, to su odbile.” Kao rezultat toga, izgledi za jamstva za Ukrajinu su “vrlo sumorni”.

“Režim u Kijevu shvaća da za njega (sadašnje čelnike Ukrajine) nema nikakvih jamstava sigurnosti uopće i ne može ih biti. Čak ni Sjedinjene Države neće ponuditi jamstva svijetle budućnosti [ukrajinskom predsjedniku Vladimiru] Zelenskom . Nema smisla”, naglasio je Medvedev. Vjeruje da za sada situacija u Ukrajini ide na ruku Bidenovoj administraciji, ali “uskoro će završiti”. Sljedeći tim koji će preuzeti Washington “neće oklijevati odbaciti korumpiranu ukrajinsku shemu zajedno s njenim marionetama”, zaključio je Medvedev.

Medvedev: Ukrajini će vrlo brzo doći ‘sudnji dan’ ako napadne Krim





Komentari

komentar

You may also like