Migranti probili žicu visoku šest metara u španjolskoj enklavi u Africi

Više desetaka migranata probilo je izimno čuvanu granicu ograđenu žicom, u španjolskoj sjevernoafričkoj enklavi Melilla u utorak, objavile su lokalne vlasti, prenosi Reuters.

Španjolska ima dvije enklave u Sjevernoj Africi koje graniče s Marokom – Melillu i Ceutu. Pošto je riječ o teritoriju EU-a afrički migranti pokušavaju ući u te dvije enklave kako bi zatražili azil. Zbog učestalih pokušaja ilegalnog prelaska, španjolske su vlasti utvrdile žicama obje enklave. Naime, postoje tri reda bodljikavih žica koje su visoke šest metara.

 

wikimedia

Oko 150 migranata iz subsaharske Afrike pokušalo je popeti se preko ograde, a u tome je uspjelo njih nekoliko desetaka. Devet ih je pritom zadobilo ozljede, zbog čega su na liječenju u bolnici, navodi Reuters.

U posljednje vrijeme sve više ilegalnih migranata ulazi u Španjolsku drugom rutom – preko Kanarskih otoka koji se nalaze nasuprot Maroka, o čemu pisali ranije.

Macarena Olona, zastupnica krajnje desne, protumigrantske, stranke Vox objavila je na svom Twitteru video, za koji tvrdi da pokazuje migrante koji su preskočili ogradu oko Melille. Napisala je kako je “više od 100 ilegalnih migranata” preskočilo ogradu.









Samodestrukcija u ime humanizma: hoteli na Kanarima preplavljeni afričkim migrantima!

Komentari

komentar

You may also like