Pašinjan: Imali smo 3250 mrtvih u ratu s Azerbajdžanom

Armenski premijer Nikol Pašijan objavio je, skoro pet mjeseci nakon završetka rata, koliko je armenska strana imala vojnih žrtava.

“Pretrpili smo teške gubitke u ratu, postoje ljudi koji govore o 10 tisuća mrtvih. Međutim, službena je brojka 3250”, rekao je Pašinjan, prenosi Radio Sputnik.

U tu brojku još nisu uračunati neidentificirani poginuli vojnici, ali Pašinjan kaže da svakako konačna brojka neće biti veća od četiri tisuće.

Rat za Nagorno Karabah završio je azerbajdžanskom vojnom pobjedom, nakon što je armenski premijer Nikol Pašinjan potpisao sporazum s Azerbajdžanom i Rusijom, po kojemu je predao Azerbajdžanu okruge oko Nagorno Karabaha, dok je unutar samog Nagorno Karabaha ostala na snazi ratna linija razgraničenja. Koridor Lachin širok nekoliko kilometara čuvat će najmanje idućih 5 godina ruske snage, a riječ je o jedinoj poveznici nepriznate Republike Arcah (Nagorno Karabah) s Armenijom.

Azerbajdžan je početkom prosinca objavio da su u sukobu poginula 2783 azerska vojnika.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je po završetku rata da je u sukobu ubijeno više od 4 tisuće ljudi, dok je 22. listopada, za vrijeme trajanja rata, izjavio da je poginulo skoro 5 tisuća ljudi.





Komentari

komentar

You may also like