Talijanski demokrati nude mladima “miraz” u predizbornom programu

Talijanska Demokratska stranka (PD) ponudit će mladima “miraz” od 10.000 eura kada napune 18 godina, navodi se u manifestu te stranke lijevog centra objavljenom u petak uoči parlamentarnih izbora idućeg mjeseca.

PD se suočava s teškim zadatkom sprječavanja pobjede desnice na izborima 25. rujna. Stranački program sadrži velika obećanja, poput dodatne plaće radnicima i izgradnje 500 000 domova u okviru programa socijalnog stanovanja. “Mladi su motor budućnosti Italije”, tvitao je čelnik stranke Enrico Letta u petak uz popis obećanja kojima želi privući mlade birače. Letta je rekao da je takozvani miraz usmjeren na pomoć mladima u financiranju daljnjeg školovanja, plaćanju smještaja ili pokretanju posla u zemlji u kojoj se većina socijalnih davanja odnosi na mirovine. Stranka je također predložila državno jamstvo na hipoteke za kupnju prve nekretnine, doprinos od 2000 eura studentima za stanarine i smanjenje dobne granice za glasanje na 16 sa sadašnjih 18 godina.

PD po anketama osvaja 23 posto glasova, a najveću podršku ima desna stranka Braća Italije Giorgije Meloni koja dominira konzervativnom koalicijom s Ligom Mattea Salvinija i strankom Naprijed Italijo bivšeg premijera Silvija Berlusconija. Prošlotjedno istraživanje pokazalo je da je desnica na putu da osvoji veliku većinu u oba doma parlamenta.

Komentari

komentar

You may also like