Ajatolah Hamenei: Rata sa SAD-om neće biti!

Vrhovni vođa Islamske Republike Iran, ajatolah Sejjid Ali Hamenei, isključio je mogućnost rata sa Sjedinjenim Američkim Državama.

„Nikakvoga rata neće biti. Iranski narod izabrao je put otpora“, izjavio je Hamenei u emisiji na nacionalnoj televiziji.

Pri tom je naglasio kako SAD žele Iran oslabiti, i izrazio uvjerenje da bi pregovori sa sadašnjom američkom administracijom (predsjednik SAD-a Donald Trump nedavno je ponovo pozvao Iran za pregovarački stol u želji da se postigne „pravedniji sporazum“ o iranskom nuklearnom programu, nego li je to, prema Trumpovom mišljenju, bio onaj, potpisan od strane Obamine administracije i još 5 ključnih država svijeta, op. a.) jer bi to „nanijelo štetu Islamskoj Republici. Te je riječi 14. svibnja objavila iranska televizija Press TV.

Podsjećamo: Iran se od samoga početka oštro protivi reviziji postignutog međunarodnog sporazuma o razvoju svog nuklearnog programa iz srpnja 2015.g., i navodi, kako SAD svjesno krše međunarodne zakone i rezolucije UN-a, kada god to požele i kada se jednoj administraciji ne sviđa nešto što je učinila ona prethodna. Teheran je, također, svjestan, da bi eventualni novi sporazum, u obliku i formi kako ga zamišlja američki predsjednik Donald Trump, po njega bio nepovoljniji nego li je to ovaj iz kojega se Washington jednostrano povukao ou svibnju prošle godine i vratio stare te uveo nove, nikada strožije sankcije protiv Irana, kako ih naziva sam predsjednik Trump.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like