Albanija ukida granicu s Kosovom 2019.g.

Granica između Albanije i Kosova bit će ukinuta od 1. siječnja 2019. godine, izjavio je u četvrtak, 2. kolovoza, albanski ministar za dijasporu Pandeli Majko.

Na skupu, posvećenom problemima albanske dijaspore, Majko je izjavio slijedeće: „Mi moramo otvoriti granicu između Albanije i Kosova, premijer (Albanije) Edi Rama rekao nam je kako je donio odluku. S 1. siječnja počinje slobodno kretanje između Albanije i Kosova.“ (info: Lajmi.net)

Tom je skupu nazočio i kosovski predsjednik Hashim Thaçi i premijer te zemlje Ramush Haradinai, koji nisu komentirali te riječi.

Podsjećamo: kosovski parlament već je izglasao ukidanje carina na granici s Albanijom i suglasio se s ukidanjem nadzora na graničnim prijelazima s tom zemljom. Prije toga zastupnici su donijeli odluku o ukidanju roaminga za mobilne veze između kosovskih i albanskih operatera. U veljači ove godine, albanski čelnik Edi Rama, tijekom posjeta Prištini i obilježavanja 10. godišnjice nezavisnosti Kosova, iznio je ideju o zajedničkoj vanjskoj politici Albanije i Kosova, a nije isključio niti mogućnost biranja zajedničkog predsjednika.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like