Aleksandar Vučić večeras se obraća naciji povodom otkazivanja posjeta S. Lavrova Srbiji

Jučerašnje glasine pojedinih srpskih medija da su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile let kroz svoje zračne prostore za zrakoplov kojim bi ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak, 6. lipnja, trebao stići u dvodnevni posjet Srbiji – pokazale su se ispravnim.

Vijest o tome potvrdilo je i rusko Ministarstvo vanjskih poslova čiji je predstavnik, odgovarajući na pitanje o tome, ironično kazao:  “Naša diplomacija još nije ovladala sposobnošću teleportacije” (info: Interfax).

Jučer je srpska predsjednica vlade Ana Brnabić izjavila kako posjet ruskog ministra vanjskih poslova stavlja Srbiju “u iznimno tešku situaciju” s obzirom kako “u ovom trenutku nitko u svijetu ni sa kim ne želi ni razgovarati”, a “još manje” se uzajamno čuti. “Nevjerojatno je da je danas situacija u Europi i svijetu takva da se predsjednik jedne države treba baviti takvim stvarima kao što je logistika putovanja ministra vanjskih poslova druge zemlje, od čega ovisi hoće li on doći ili neće”, kazala je srpska premijerka.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratit će se naciji u ponedjeljak, 6. lipnja, vezano uz novonastalu situaciju s otkazivanjem posjeta ruskog šefa diplomacije Srbiji, izvijestila je 5. lipnja RTS. Trebao bi građanima Srbije obratiti večeras, u 19.30 sati.

Podsjećamo kako je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova izjavila u petak da će ruski ministar diplomacije Sergej Lavrov posjetiti Srbiju od 6. do 7. lipnja, i da će se tom prigodom održati sastanci s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i srpskim ministrom vanjskih poslova, predsjednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom.

Kazala je da će dvije strane detaljno razgovarati o pitanjima bilateralne političke i gospodarske suradnje, razmijeniti mišljenja o stanju u balkanskoj regiji, kao i o aktualnim međunarodnim pitanjima.





Kako sada stvari stoje, od toga neće biti ništa.

 

Komentari

komentar





You may also like