Aliyev, o molbi Armenije za rusku pomoć

Jučer smo na našem portalu objavili kako je premijer Aremnije Nikol Pashinyan uputio pismenu molbu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za obavljanje žurnih razgovora s ciljem pružanja ruske pomoći Erevanu zbog rata u Nagorno Karabahu i „azerbajdansko-turske agresije“. Također smo objavili i ruski odgovor koji je na tu molbu odaslan već istoga dana.

Danas se na spomenutu molbu armenskog državnog vrha osvrnuo azerbajdžanski predsjednik Ilham Aliyev, izjavivši, kako Erevan „nema osnova“ za traženje ruske vojne pomoći u sukobu u Nagorno Karabahu.

„To je pismo u svojoj biti priznanje poraza, jer je bila zamoljena vojna pomoć Rusije, u vrijeme kada za to nema nikakvoga temelja“, izjavio je Ilham Aliyev na današnjem sastanku s turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavushoglu u Bakuu.

Prema njegovim riječima, „Azerbajdžan izvodi vojne operacije na „svom, međunarodno priznatom teritoriju“.

„Na teritoriju Armenije ne provode se nikakve (vojne) operacije i mi takvih planova niti nemamo. Ako bi oni bili, mi bismo to iskoristili u srpnju ove godine. Kao što znate, tada je Armenija nas napala na državnoj granici i mi smo ih, ne prelazeći državnu granicu, izbacili iz naše zemlje“, izjavio je azerbajdžanski predsjednik, dodavši, kako će Baku „ići do kraja“ ako Erevan ne pristane povući vojsku iz Nagorno Karabaha.
„Također se nadam kako taj proces neće trajati dugo, jer smo mi čekali 30 godina. Mi želimo da povlačenje armenske vojske s drugih okupiranih teritorija bude osigurano za pregovaračkim stolom u najkraće vrijeme“, izjavio je predsjednik Azerbajdžana.

TOP TEMA: Armenski premijer, po prvi put od početka sukoba u Karabahu zatražio rusku pomoć!

 

Komentari

komentar

You may also like