Alternativa za Njemačku pozvala na preventivna uhićenja terorista, kao jedino rješenje

Zastupnički klub oporbene njemačke parlamentarne stranke Alternativa za Njemačku (AfD) pozvao je na preventivno uhićenje mogućih islamskih terorista.

„Građani ne mogu biti učinkovito zaštićeni po tom pitanju, osim kroz uhićenja opasnih osoba na temelju sudskog naloga. Potpuna kontrola od strane sigurnosnih tijela nije moguća zbog velikoga broja opasnih elemenata. Njih je jednostavno mnogo. To se poglavito odnosi na islamističke prijestupnike, od kojih čak 619 do sada živi u Njemačkoj“, navodi se u priopćenju toga kluba u njemačkom Bundestagu.

Profesor iz sfere sigurnosti iz Kraljevskog koledža u Londonu Peter Neumann, upozorio je na nove islamističke terorističke napade u Europi. Prema njegovim podacima, većina islamista osuđena su nakon 2010. g. na kratkotrajne vremenske zatvorske kazne.

Slika: prof. Peter Neumann

„Stotine od njih oslobođeno je u vrlo brzo vrijeme, a svi se oni nisu de-radikalizirali. Malo je zemalja pripremljeno za taj izazov“, izjavio je Neumann za medij Network Germany. Kazao je kako su akcije islamista usmjerene na provociranje daljnjih napada. Kritizirao je korištenje termina „vuk-samotnjak“, koji podrazumijeva kako terorist ne komunicira sa sebi sličnima, a sebe radikalizira samo kroz internet. „Prijestupnik u Beču nije bio „vuk-samotnjak“, koji se pojavio niotkuda, on je bio dio džihadističke scene. Tijela sigurnosti učinila su grešku“, izjavio je profesor Neumann.





 

Komentari

komentar





You may also like