Američka ministrica: ruski plin je „najprljaviji“ na svijetu i „loš za klimu“

Američka ministrica energetike, Jennifer Granholm, tijekom saslušanja u Odboru za znanost, svemir i tehnologiju Zastupničkog doma Kongresa izjavila je kako je prirodni plin proizveden u Rusiji “najprljaviji” na svijetu.  Tako je komentirala pitanje o sankcijama protiv plinovoda Sjeverni tok 2, napominjući da se protivi ovom projektu, objavljuje Eadaily

Ministrica je kazala kako Sjedinjene Države plinovod smatraju “vrlo opasnim“. „On provodi najprljaviji prirodni plin na Zemlji, bez ikakvog poštivanja sigurnosti u pogledu emisije metana. Ovo je loše za našu klimu”, zaključila je.

Ovoj vijesti možemo pridodati i slijedeću:

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba i američki senator Joni Ernst razgovarali su jučer o protivljenju završetku izgradnje Sjevernog toka 2, objavilo je ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema riječima ukrajinskog šefa diplomacije, Sjeverni tok 2može ne samo potkopati energetsku sigurnost Ukrajine i Europe u cjelini, već će sigurno pogoršati stanje s diverzifikacijom opskrbe energijom europskim potrošačima. … Provedba ovog projekta pružit će Ruskoj Federaciji priliku da koristi energiju kao dodatni instrument hibridnog rata protiv Zapada“.

Podsjećamo: nedavno je američki predsjednik Joe Biden kazao kako su sankcije protiv Sjevernog toka 2 trenutačno kontraproduktivne, budući da je projekt blizu završetka.
Zamjenik premijera ruske vlade Aleksandar Novak nakon toga je kazao kako će Sjeverni tok 2 biti dovršen i da se rad na tome nastavlja.

 

Komentari

komentar

You may also like