Američka vojska se ispričala jer je zabunom upala u tvornicu ulja u Bugarskoj

Ovog tjedna je  vojska SAD-a objavila službenu ispriku nakon što su ustvrdili propust unutar vojne vježbe u Bugarskoj prošlog mjeseca, piše Business Insider.

Naoružani vojnici su zabunom upala i “osvojila” tvornicu maslinovog ulja u Bugarskoj unutar kojeg su bili radnici. Vojnici su mislili da zgrada tvornice spada u zgrade koje moraju zauzeti u sklopu vježbe.

Vojni padobranci iz 173 zračno-desantne brigade , unutar vježbe “Brzi odgovor 21” trebali su vježbati zauzimanje zgrada i bunkera oko napuštenog sletišta Cheshnegirovo.

Vježba “Brzi odgovor 21″ je međunarodna vježba koja uključuje 7000 padobranaca iz 10 zemalja, a cilj je vježbati brzu uspostavu kopnene kontrole iz zraka. Ova vježba dio je veće vježbe Defender Europe 21.

Vojnike u punoj ratnoj spremi i zbunjene zaposlenike uhvatile su nadzorne kamere tvornice.

U objavi vojske piše: ” Naša vojska ozbiljno doživljava sigurnost naših vojnika, saveznika i civila. Iskreno se ispričavamo zaposlenicima tvrtke. Uvijek učimo iz vježbi i detaljno ćemo istražiti kako je došlo do greške. Uvest ćemo rigorozne procedure kako bi jasno definirali i označili područja treninga kako do ovakvih incidenata ne bi dolazilo.
Komentari

komentar

You may also like