Američke zračne snage u Afganistanu likvidirale čelnike Al-Qaede

Tijekom posljednjih nekoliko dana američke snage i afganistanski Ured za nacionalnu sigurnost (NDS) izvršili su dva napada protiv Al-Qaede u regijama Helmand i Nimroz (info: afganistanski medij Ariana News).

Američko ratno zrakoplovstvo pokrenulo je zračni napad na talibansko uporište u zoni Nad Ali u regiji Helmand, eliminirajući najmanje 40 islamista, uključno i talibanskog “guvernera u sjeni” u regiji Farah Abdullaha Baloha. Američki obavještajni djelatnici izjavili su kako im je poznato da je Baloch dvostruki vođa talibana i Al-Qaede.

Među zarobljenima bili su i čelnici Al-Qaede Mustafa, Hafiz Abdul Aziz i Hayatullah . Sva trojica su državljani Afganistana i sudjelovali su u napadu na branu Kamal Khan, kao i u napadu na grad Zaranj, glavni grad regije Nimroz.

Usprkos opetovanim napadima, ubojstvima i uzimanju talaca u Afganistanu od strane terorističke organizacije Al-Qaede, talibani tvrde kako je ta radikalna islamistička skupina napustila zemlju nakon američke vojne intervencije 2001. godine.

 

 
Komentari

komentar

You may also like