Američki časnici izdavali vojne tajne u zamjenu za seks

Američki The Washington Post objavio je informaciju o skandalu u visokim krugovima američke vojske. Točnije, navodi se kako se kontra-admiral Bruce Loveless (djelatnik obavještajne službe američkih pomorskih snaga u Pentagonu), kao i niz vojno-pomorskih satnika i jedan pukovnik američkih marinaca, nalaze pred sudom zbog kaznenog djela o mitu i korupciji, unutar čega se nalaze i inkriminacije o odnosima s prostitutkama.

Američki medij navodi, kako se čitav predmet nalazi na federalnom sudu u San Diegu. Optužnice su podignute protiv 30-ak osoba, a još ih je 200-injak osumnjičeno. U optužnici se navodi, kako su časnici dobivali mito od biznismena Leonarda Glenna Francisa iz Singapura, koji je imao poslovne ugovore s Pentagonom. On je američkim časnicima ugovarao večernje seks-seanse. Prije desetak godina biznismen je platio i kaos koji su napravili američki časnici u Manili, na Filipinima, gdje su se „u seksualnim činima korišteni povijesni eksponati“ (kakvi i na koji način, nije precizirano, op. GN.). U 2008. godini na Filipinima su časnici sudjelovali u „višednevnim zabavama“ i popili šampanjca u iznosu od 50 tisuća dolara. Biznismen Francis je američkim pomorskim časnicima darivao i skupe satove, putovanja u elitna turistička odredišta, nabavljao skupe cigare i td. U zamjenu za svoje usluge, dobio je informaciju koja mu je omogućila sklapanje skupog i unosnog ugovora s američkim Ministarstvom obrane, iako je ranije i sam bio optuživan za prijevare u razmjerima od više desetaka milijuna dolara u poslovanju s američkim vojno-pomorskim snagama.

Optuženicima, prema pojedinim točkama optužnice, sada prijete kazne zatvora i do 20 godina. Kontra-admiral Loveless nalazi se u kućnom pritvoru.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like