Američki i saveznički brodovi plove u Crno more

Uoči američko-ruskog summita na vrhu, do kojeg je ostalo još svega 5 dana – uz ozbiljnu i oštru retoriku dviju strana o nepokolebljivosti u zaštiti svojih stavova i svojih pogleda na svijet i njegovu budućnost, nastavlja se i pokazivanje vojnih „mišića“. Ovoga puta onih od strane SAD-a i njegovih zapadnih saveznika.

Naime, prema priopćenju medijske službe američke VI. flote (stacionirane u Napulju) od petka, 11. lipnja, američki razarač USS Laboon ulazi u Crno more radi provedbe pomorskih sigurnosnih operacija u toj regiji.

“USS Laboon (DDG-58) počeo se kretati prema sjeveru u Crno more radi provedbe pomorskih sigurnosnih operacija u regiji. Američka mornarica redovito provodi operacije u Crnom moru sa saveznicima i partnerima u NATO-u”, priopćeno je na twitter računu VI. flote.

Podsjećamo: britanski raketni razarač HMS Defender i raketna fregata HNLMS Evertsen nizozemske mornarice već su ranije, 9. lipnja, stigli u tursku luku Istanbul. Ti su brodovi naoružani navođenim raketama, a također se kreću prema Crnom moru.

 

Komentari

komentar





You may also like