Američki posrednik između Beograda i Prištine: ako se ne dogovorite – odlazimo!

Nakon dvodnevnog boravka u srpskom glavnom gradu Beogradu, od 24.-26. siječnja, američki posebni izaslanik za dijalog između Beograda i Prištine i veleposlanik SAD-a u Njemačkoj Richard Grenell, jučer je na sastanku predstavnika američkog i srpskog biznisa  izjavio kako američke tvrtke, koje žele investirati u Srbiju i Kosovo, očekuju „izvjesnost i stabilnost“, a da u protivnom, u tu regiju one neće investirati.

Dan ranije Grenell je razgovarao i sa srpskim predsjednikom AleksandromVučićem, a nakon susreta američki je diplomat izjavio kako misli da Vučić i kosovski premijer Hašim Tači razumiju žurnost situacije i da je predsjednik SAD-a Donald Trump za njih otvorio „mali prozor“ mogućnosti. Priština mora ukinuti 100%-tne carine na srpske proizvode, uvedene krajem 2018. g., a Beograd mora zaustaviti svoju kampanju o ukidanju priznanja Kosova koju provodi u svjetu, kazao je Grenell.

Genell je jučer naglasio kako je njegova misija isključivo gospodarske prirode, ali i ona povezana s približavanjem Beograda i Prištine i normalizacije odnosa između dviju zemalja.

Komentari

komentar

You may also like