Američki senator: SAD financira teroriste

Senator države Virginije Richard Blake, u intervjuu za RT izjavio je kako američka vlada pruža financijsku potporu terorističkim skupinama, a poglavito, da isplaćuje plaće militantima iz organizacije „Nour al-Din al-Zenki“ koja ratuje protiv vladinih snaga u Siriji.

Po njegovim riječima, žalosno je da SAD plaća članove terorističke organizacije „Nour al-Din al-Zenki“, koji su prije nekoliko tjedana odrubili glavu dvanaestogodišnjeg palestinskog dječaka u palestinskom izbjegličkom logoru Handarat, na sjeveru Alepa.

Senator je potvrdio kako činjenice svjedoče o povlačenju terorističkih skupina u Alepu i približavanju njegovog konačnog oslobođenja od terorista. Dodao je i kako su tijekom napada na grad i regiju Aleppo terorističke skupine pretrpjele velike gubitke.

Inače, navedena oporbena organizacija je direktni izdanak „Islamske države“, a što su potvrdile brojne fotografije objavljene na društvenim mrežama, koje svjedoče o njihovim pripadnicima fotografiranim ispod zastava „Islamske države“ u stožerima te terorističke organizacije. Zanimljivo je, kako je glasnogovornik State Departmenta, nakon što je organizacija „Nour al-Din al-Zenki“ na internetu objavila svoj video uradak o sječi glave palestinskom dječaku, izjavio kako će SAD, ukoliko se ta informacija pokaže točnom, prekinuti suradnju s tom organizacijom. Ta izjava data je nakon prethodnog pokušaja zataškavanja tog zločina ali je zbog velikog pritiska javnosti i isto takve količine objavljenih materjala na društvenim mrežama, State Department na kraju ipak morao izdati priopćenje. Međutim, kada optužba o tome ovih dana stiže iz usta jednog američkog senatora, jasno je kako Washington ne odustaje od svoje politike i da po tko zna koji put, u ime geopolitičkih ciljeva zatvara oči nad zločinima koje čine islamističke postrojbe koje on svrstava u „umjerenu“ sirijsku oporbu. A kako nedavno reče ugledni američki komentator John Wight, „Zapadne vlade odbacuju suradnju s Rusijom i Iranom … i žele tražiti i pripremati borce „umjerene oporbe“. „U 2016. godini u Siriji nije ostalo nikakvih „umjerenih“ osim ruskih zračnih snaga i vojnika sirijske vojske…“, zaključio je Wight.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like