Američki veleposlanik vratio se na svoju dužnost u Moskvu

Američki veleposlanik u Rusiji John Sullivan vratio se u Moskvu nakon više od dva mjeseca odsustva zbog odlaska u Washington i kratkog odmora, objavio je u utorak, 16. studenog, na Twitteru glasnogovornik američke diplomatske misije u RF Jason Rebholz, a prenose ruski mediji.

“Danas sam se vratio u Moskvu. Spreman sam raditi s timom Veleposlanstva SAD-a u Rusiji kako bismo postigli napredak u prioritetima američke vanjske politike, kao i s Rusijom na uspostavi stabilnih i predvidljivih odnosa između naših zemalja”, izjavio je John Sullivan.

Podsjetimo, povratak veleposlanika u glavne gradove dviju svjetskih velesila dogovorili su na sastanku u Ženevi 16. lipnja njihovi predsjednici Joe Biden i Vladimir Putin. Ruski veleposlanik to je učinio ranije od njegovog američkog kolege. Naravno, oni nisu otišli na produžene godišnje odmore, kako je to službeno obrazloženo, već je to bio rezultat odluka najprije State Departmenta, a nakon toga i ruskog MVP zbog uvođenja novih američkih sankcija protiv Rusije i recipročnog odgovora od strane Moskve. Te su se sankcije u prvom redu odnosile na smanjenje broja diplomata u diplomatskim misijama dviju zemalja.

Komentari

komentar

You may also like