Američki zapovjednik razgovarao u Bagdadu o povlačenju SAD-a iz Sirije

Zapovjednik Središnjeg zapovjedništva američke vojske (CENTCOM) general Joseph Votel u nedjelju, 17. veljače, stigao je u Bagdad, gdje se susreo s predstavnicima iračke vlade, s kojima je razgovarao o posljedicama američkog vojnog povlačenja iz Sirije (info: Baghdad Post).

Prema izvorima iz iračke vlade, američki general razmotrit će mogućnost privremene dislokacije američkih vojnika u američkim bazama u Iraku i zaštitu granice dviju arapskih država od infiltracije terorističkih grupa.

General Votel uskoro će završiti svoju misiju na dužnosti zapovjednika CENTCOM-a, navodi Baghdad Post.

Podsjećamo: v.d. ministra obrane SAD-a Patrick Shanahan Bagdad je psjetio 12. veljače, kada je razgovarao s premijerom Iraka Adelom Mahdijem i drugim dužnosnicima te zemlje. U Bagdadu i Iraku u cjelosti, posebno je negativno odjeknula nedavna najava američkog predsjednika o namjeri dislociranja američke vojske iz Sirije u Irak i jačanju američkih aktivnosti usmjerenih na nadzor i obuzdavanje iranskih aktivnosti upravo s teritorija Iraka. Trenutačno se u Iraku nalazi 5500 američkih vojnika, a u Siriji ih je oko 2200.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like