Antifa prijeti smrću novinaru, a već tri dana maltretiraju knjižaru koja će prodavati njegovu knjigu

Američki novinar Andy Ngo suočava se sa stalnim prijetnjama Antife koja već tri dana maltretira knjižaru koja će prodavati njegovu knjigu.

Andy Ngo najpoznatiji je po izvještavanju uživo o neredima i nasilju lijevo ekstremističke Antife u Portlandu. Zbog snimljenih videozapisa i pisanja o nasilju Antife, svakodnevno prima prijetnje smrću, a jednom je prilikom bio i brutalno pretučen (hospitaliziran je tada zbog moždanog krvarenja). Ngo je ranije radio za Quillette, a sada piše za kanadski konzervativni portal The Post Millennial. Članke je objavljivao za neke od najjačih medija, poput The Spectatora, New York Posta i Wall Street Journala, dok njegov Twitter profil ima preko 760 tisuća pratitelja.

Njegova predstojeća knjiga Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democrac (Demaskirano: unutar Antifinog radikalnog plana za uništenje demokracije) najprodavanija je knjiga na Amazonu, iako izlazi tek 2. veljače

Antifa već tri dana prosvjeduje protiv najavljene prodaje knjige Andyja Ngoa u portlandskoj knjižari, uz, za Antifu karakteristična, neartikulirana urlikanja. Aktivisti su uzvikivali putem megafona da policajci štite “fašizam”.

Knjižara Powells reterirala je pred nasilnicima i objavila priopćenje u kojemu stoji da knjiga neće biti u izlogu te da neće biti promovirana, ali će ostati u online katalogu.





Zbog prijetnji smrću Andy Ngo je promijenio mjesto stanovanja, a Antifa nastavlja objavljivati informacije o lokaciji na kojoj se nalazi, objavio je američki novinar na Twitteru.

“Antifa kontinuirano objavljuje informacije o mom položaju, uz obećanja da će me upucati i zapaliti. Prijave portlantskoj policiji i FBI-u nisu dovele do ničega”, napisao je Ngo.

 

Kako piše Douglas Murray u tekstu za Unherd: “obitelj Andyja Ngo-a došla je u SAD kako bi pobjegla od komunističke tiranije. Sada je morao pobjeći od političkih lupeži”.

Naime, roditelji Andyja Ngo-a emigrirali su iz Vijetnama u SAD, a radikalnu ljevicu vjerojatno ta činjenica dodatno “pogađa” jer se ne uklapa u narativ o zlim “bijelim heteroseksualnim muškarcima na poziciji moći”, tim više što je Ngo deklarirani homoseksualac.

 

 

Komentari

komentar

You may also like