Apsurdi njemačke politike: Njemačka počinje plaćati imigrantima da se vrate u matične zemlje

U narednim danima, njemačka vlada započet će s programom financiranja imigranata koji moraju napustiti Njemačku i vratiti se u zemlje iz kojih su došli, nakon polučenja odbijenica za dobivanje statusa izbjeglica u SR Njemačkoj (info: Bild).

Podsjećamo, taj je program usvojio njemački parlament – Bundestag, u studenom prošle godine. On se odnosi na izbjeglice iz 11 država u kojima nema oružanih sukoba, između ostalih i na Albaniju, Kosovo, Srbiju, Tunis, Maroko i Nigeriju. S tim ciljem Bundestag je odobrio izdvajanje sredstava u iznosu od 150 milijuna eura.

Ta je mjera poduzeta na inicijativu kancelarke Angele Merkel, koja je prethodno predložila izbjeglicama, koji nemaju šanse za dobivanje njemačkog azila, napuštanje  Njemačke prije provođenja prisilne deportacije.

Jasno je kako sve ovo ukazuje na raniju „slijepu“ i bespogovornu, a po nacionalnu i javnu sigurnost izrazito opasnu politiku pozivanja i prihvaćanja, velikim dijelom islamskih emigranata u Njemačku, bez ikakvih prethodnih sigurnosnih provjera ili provjera zakonitosti njihovog ulaska u zemlju, koju je provodila kancelarka Angela Merkel.

Nakon terorističkih napada u SR Njemačkoj, poglavito onog Božićnog, u glavnom njemačkom gradu, kao i sve većeg otvorenog nezadovoljstva samih Nijemaca takvom politikom, u ozračju nadolazećih parlamentarnih izbora kancelarka Merkel je odlučila pooštriti njemačku migrantsku politiku. Hoće li joj to biti dovoljno za osiguranje nove pobjede, još je teško reći.

Prema informacijama njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova, od početka 2015. godine, u zemlju je ušlo oko 1 200 000 izbjeglica.  Od, u 2016. godini podnesenih 280 tisuća zahtijeva za dobivanje statusa izbjeglica, 25 tisuća imigranata bilo je deportirano, a još ih je 55 tisuća Njemačku napustilo samostalno.





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like