Argentinski predsjednik pozitivan na Covid-19

Argentinski predsjednik Alberto Fernandez cijepljen je protiv koronavirusa ruskim cjepivom Sputnik V. Na svom Twitteru izjavio je kako je nakon toga dobio pozitivan test na antigen za Covid-19.

 

 





Trenutno šef države čeka potvrdu PCR testiranjem. Izolirao se i obavijestio sve s kojima je imao kontakt u proteklih 48 sati.

“Želim vam reći da sam danas na kraju dana, nakon što je temperatura porasla na 37,3 °C i blage glavobolje, napravio test na antigen koji je bio pozitivan. Dok čekam potvrdu PCR testom, izolirao sam se i slijedio pravila i upute svog liječnika”, napisao je Fernandez.

Argentinski predsjednik je 2. travnja proslavio 62. rođendan.





Twitter račun Sputnik V-a, koji je vrlo poduzetan u smislu globalnog propagiranja ruskog preparata protiv Covida-19, odgovorio je Fernandezu porukom u ime proizvođača, Gamaleya Centar. Prema tom centru, ako je infekcija potvrđena, tada bi cjepivo trebalo pružiti “brzi oporavak bez ozbiljnih simptoma“.

Podsjećamo: argentinski NacionalnI ured za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju (National Administration of Drugs, Foods and Medical Devices  – ANMAT) odobrio  je uporabu ruskog cjepiva Sputnik V za starije osobe.

Komentari

komentar

You may also like