Armenija objavila fotografije svog Su-25 za kojeg tvrdi da ga je srušio turski F-16

Armenija je danas objavila fotografije ostataka svoga, jučer srušenog zrakoplova Su-25, za kojeg armensko Ministarstvo obrane tvrdi da ga je oborio turski lovac F-16. Jutros je Erevan objavio i ime poginuloga pilota – bojnik Valery Danelin.

U izjavi armenskog Ministarstva vanjskih poslova navodi se kako „turske zračne snage vrše provokacijske letove nad čitavom linijom sukoba vojski Nagorno Karabaha i Azerbajdžana“, kao i „uz svu duljinu armensko-turske granice, u pojedinim slučajevima čak i kršeći zračni prostor Republike Armenije“, što „ozbiljno prijeti regionalnoj sigurnosti i suprotstavlja se naporima međunarodne zajednice oko zaustavljanja vojnih aktivnosti“.

Podsjećamo: armensko MO objavilo je jučer kako je turski F-16 poletio iz zračne luke azerbajdžanskog grada Gyanja i pokrivao djelovanja azerbajdžanskog zrakoplovstva i dronova koji su izvodili napade na teritorij Armenije. Pritom su armenski zrakoplovi pružali potporu sustavima protuzračne obrane i tijekom tih zadaća srušen je armenski Su-25 od strane turskog F-16. Armenski radarski sustavi evidentirali su turski zrakoplov na dubini od 60 kilometara prema azerbajdžanskom teritoriju, na visini od 8200 metara, navodi se u priopćenju MO u Erevanu.

Azerbajdžansko Ministarstvo obrane opovrgnulo je vijest o rušenju armenskog zrakoplova od strane turskog lovca F-16.

 

Komentari

komentar
You may also like