Armenija testirala vlastiti dron

Nakon što su, prema mišljenju analitičara, izraelski i turski dronovi odigrali važnu ulogu u azerbajdžanskoj pobjedi nad Armencima u nedavnom ratu, Armenija je također odlučila investirati u dronove.

Tako je Armenija testirala vlastiti dron, objavio je ministar visokotehnološke industrije Hakob Arshakjan na novinskoj konferenciji, prenosi Armenpress.

Arshakjan je kazao kako je za vladu razvoj obrambene industrije prioritet.

„Stvorene mogućnosti moći će u potpunosti zadovoljiti naše domaće vojne potrebe u Armeniji već ove godine. Mislim na topničke mjere, minobacače, bacače granata i druge stvari. U Armeniji je došlo do prilično ozbiljnih ulaganja. I s tim u vezi već imamo industrijski proces i priliku za njegovo širenje 2021. godine.”, kazao je armenski ministar.

Ashakjan je naznačio kako je Armenija stekla industrijske kapacitete što se tiče dronova za izviđanje i napad, dok su dronovi samoubojice vlastite proizvodnje već prošli uspješno testiranje.

Planirani armenski vojni proračun za 2021. iznosit će 4, 6 milijardi armenskih drama, dok je proračun za 2020. iznosio 3, 3 milijarde (uz 3, 4 milijarde potrešene za vrijeme rata).





Mario Stefanov: Rat dronova nad Gorskim Karabahom

 





Komentari

komentar

You may also like