Armenija tvrdi da se azerski vojnici bore u armenskim uniformama

Državni servis Armenian Unified Infocenter objavio je na Twitteru kako se azerbajdžanski vojnici, u ofenzivnim operacijama, bore u uniformama armenske vojske.

“Primili smo izvještaje iz raznih sekcija, te od vojnika, da Azerbajdžanske oružane snage pokušavaju izvoditi ofenzivne operacije u uniformama Armenskih oružanih snaga”, navodi se.

Dio azerbajdžanskih vojnika bori se u armenskim uniformama kako bi zbunili armensku vojku, da bi prikrili stvarni broj svojih poginulih vojnika te zato što su neki od vojnika u armenskim uniformama strani plaćenici, pojašnjava se.

“Prema vojnicima koji su tome svjedočili, primjerice, Azerbajdžan je ostavio oko 40 leševa u armenskim uniformama tijekom ofenzivne operacije, u pravcu Mataghisa, koja je zaustavljena prije dva tjedna”, navodi Armenian Unified Infocenter.

Žestoke borbe između armenskih i azerbajdžanskih snaga vode se od 27. rujna zbog pokrajine Nagorno Karabah koja je proglasila neovisnost u 90-ima te ju kontroliraju armenske snage, a koja je međunarodno priznata kao dio Azerbajdžana.

Komentari

komentar





You may also like