Armenska oporba optužuje Pašinjana za suradnju s britanskom obavještajnom službom

Nakon što je sklopljen, po Armeniju nepovoljan (ali realan s obzirom na stanje na terenu) trojni sporazum o završetku rata u Nagorno Karabahu, potpisan od strane predsjednika Rusije Vladimira Putina i Azerbajdžana Ilhama Aliyeva, te premijera Armenije Nikole Pašinjana, u toj zemlji već tri dana traju prosvjedi u kojima se zahtijeva ostavka aktualnog premijera i njegove vlade, pri čemu se Pašinjana otvoreno proziva i za izdaju. Objektivno, o tome teško može biti govora jer je Pašinjan učinio samo ono što je morao s obzirom na katastrofalno stanje na bojišnicama Nagorno Karabaha, gdje se pod ozbiljnom ugrozom pada u ruke azerbajdžanskih snaga našao i grad Stepanakert, administrativno središte te regije, a što je moglo spasiti samo žurno potpisivanje spomenutog sporazuma.

Međutim optužbe protiv Nikole Pašinjana idu i u još jednom smjeru. Predstavnici tamošnje oporbe optužili su vladajuću koaliciju „Moj korak“ za izdaju nacionalnih interesa, a samoga Pašinjana za suradnju s britanskom obavještajnom službom.

Tako bivši premijer Armenije Grant Bagratjan kaže kako Pašinjanom upravlja britanska obavještajna služba i njezin novi čelnik Richard Moore. U tome je, kako dalje kaže, Pašinjan samo nastavak onog istog što je činio i predsjednik Armenije Armen Sarkisjan koji je bio „prva lasta obojane revolucije“ i koji se družio s britanskim princom Charesom (info: Krasnaja vesna).

Bagratjan kaže kako je jedini istinski saveznik Armenije Rusija, ali da ona neće ratovati umjesto Armenije. Bivši premijer također navodi kako se određene odredbe iz spomenutog sporazuma još uvijek mogu korigirati, ne navodeći pri tom na što konkretno misli.

Komentari

komentar




You may also like