Australija zbog Covida-19 ostaje bez turizma u 2021. g.

Australijski tajnik ministarstva zdravstva, profesor Brendan Murphy, vjeruje da su međunarodna turistička putovanje u Australiju i iz Australije malo vjerojatna u 2021. godini, čak i ako postupak cijepljenja u zemlji bude uspješan.

” … Čak i ako cijepimo većinu stanovništva, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa”, rekao je Brendan Murphy, odgovarajući na pitanje australske medijske korporacije ABC o mogućem otvaranju granica zemlje i nastavku međunarodne turističke suradnje u ovoj godini.

Turistički djelatnici i predstavnici njihovih udruga  mole saveznu vladu da produži isplate zaposlenicima u tom sektoru i nakon ožujka, zbog  predviđanja da se međunarodna putovanja neće nastaviti ove godine.

Darren Rudd, izvršni direktor australske Federacije putničkih agencija, izjavio je za Guardian Australia da je u ponedjeljak razgovarao s ministrom turizma Danom Tehanom i da o podupire ideju daljnje pomoći turističkoj industriji. Međutim, Rudd vjeruje dapostoje neki ministri u vladi koje još uvijek treba uvjeriti da sektor zaslužuje dodatnu potporu iznad ostalih.

U utorak je premijer Scot Morrison kazao kako ne isključuje daljnju potporu turističkom sektoru. Njegovi komentari uslijedili su dan nakon što je gore navedeni tajnik ministarstva zdravstva Brendan Murphy izjavio da se značajna međunarodna putovanja vjerojatno neće nastaviti prije 2022. – što je izazvalo snažnu reakciju već ranjene turističke industrije.

Napominjemo: od početka pandemije više od 22 tisuće stanovnika Australije oboljelo je od COVID-19, a 909 ih je umrlo. Epicentar zaraze je Sydneyu, zbog čega su druge države uvele ograničenja za  putovanja. Vlada planira pokrenuti program cijepljenja u veljači.
 

Komentari

komentar

You may also like