Austrija zainteresirana za projekt „Sjeverni tok 2“, a State Department traži zabranu izgradnje

Predsjednik austrijskog parlamenta Wolfgang Sobotka izjavio je danas, kako je Austrija zainteresirana za projekt „Sjeverni tok 2“ i da će on pomoći sigurnosti Europske unije.

„Mi smo zainteresirani za projekt plinovoda „Sjeverni tok 2“, kako bismo učvrstili stabilnost i sigurnost Europske unije“, izjavio je Sobotka u svom današnjem govoru u ruskom parlamentu.

Podsjećamo: američki State Department nedavno je izjavio kako zbog incidenta u Kerčskim vratima, Europska unija mora odustati od realizacije projekta „Sjeverni tok 2“. „Kerčski incident mora postati dokaz za sve europske partnere, kako je izgradnja „Sjevernog toka 2“ loša ideja, to je postalo razvidno“, navodi se u izjavi neimenovanog predstavnika State Departmenta, objavljenoj na njegovoj službenoj web stranici. Takav je stav argumentiran time, da će dodatna plinovodna infrastruktura oko Ukrajine sniziti mogućnost „sprječavanja ruske agresije“. Pri tom je predstavnik State Departmenta izjavio kako je to pitanje već razmotreno s njemačkom vladom, koja je, nakon incidenta u Kerčskim vratima, počela više slušati Bijelu kuću.

 

0 komentara

You may also like