Auto u kojem je bio Zelenski je sudjelovao u sudaru unatoč osiguranoj povorci u ratnim uvjetima

Automobil u kojem se nalazio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sudario se s drugim vozilom nakon posjeta oslobođenom Izjumu. Nisu ozbiljnije ozlijeđeni ni predjsednik, ni njegov vozač, napisao je glasnogovornik čelnika u objavi na društvenim mrežama. To se dogodilo u sitnim satima jutros, prenosi Reuters.

“Liječnici koji prate predsjednika pregledali su ga, nisu otkrivene ozbiljne ozljede”, napisao je Sergij Nikiforov, glasnogovornik Zelenskog, u objavi na Facebooku. Osobni automobil sudario se s vozilom u kojem se predsjednik nalazio u njegovoj povorci koja se vraćala u Kijev iz regije Harkov, napisao je Nikiforov. Povorka je već bila blizu Kijeva. Dodao je da se nesreća istražuje.

Ipak, da sudar nije bio toliko slab govori i činjenica da je vozača drugog vozila odvezla hitna pomoć. Neobično je da je vozač uspio od cijele kolone, koja bi trebala štititi predsjednika, pogotovo u vrijeme rata, pronaći put do auta predsjednika i silovito se zabiti u njega. Zelenski se vraćao iz Izjuma, najvećeg grada osvojenog prošlog tjedna tijekom protuofenzive na sjeveroistoku zemlje. Taj je razvoj bio najznačajnija pobjeda na bojnom polju njegove zemlje u nekoliko mjeseci.

Komentari

komentar

You may also like