Autobombom u Kabulu pokušali ubiti parlamentarca: devet ljudi je poginulo

Militanti su autobombom pokušali usmrtiti afganistanskog parlamentarca u Kabulu, pri čemu je poginulo najmanje devet ljudi, dok ih je 20 ozlijeđeno, među kojima su žene i djeca, objavio je Reuters.

Zastupnik Khan Mohammad Wardak preživio je atentat, ali je ozlijeđen, objavio je ministar unutarnjih poslova Masoud Andarabi.

Andarabi navodi kako je za sada nejasno je li eksploziv bio postavljen u automobilu na zastupničevoj ruti ili se bombaš samoubojica automobilom zabio u masu s ciljem ubojstva Wardaka.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad, a usprkos pregovorima talibana i afganistanske vlade o uspostavi mira u zemlji, broj bombaških napada povećava se u posljednjim tjednima.

SAD naime želi povući svoje vojnike iz Afganistana, a krajem veljače SAD i talibani potpisali su sporazum o potpunom povlačenju američkih postrojbi u roku od 14 mjeseci, pri čemu su talibani obećali da će se boriti protiv terorističkih organizacija na svom teritoriju, odnosno da će onemogućiti njihovo djelovanje.

Upravo je zbog toga SAD izvršio invaziju na Afganistan, nakon terorističkog napada 11. rujna, jer je Al Kaida uvelike koristila teritorij Afganistana, kojim su tada vladali talibani.





Komentari

komentar

You may also like