Baku: Armenci su prekršili primirje, ubili su jednog vojnika; N. Karabah odbacuje optužbe

Ministarstvo obrane Azerbajdžana objavilo je u u ponedjeljak da su armenske snage prekršile primirje u nedjelju napadom na azerbajdžanske vojnike.

“27. prosinca, oko 15:30, ilegalna armenska oružana skupina ili odred od šest preostalih pripadnika Armenskih oružanih snaga napala je jedinice azebajdžanske vojske u smjeru sela Agdam u regiji Khojavend”, objavilo je armensko ministarstvo obrane, prenosi turska agencija Anadolu.

Ministarstvo obrane tvrdi da je ubijen vojnik Ganbarov Elmir Rayil, dok je ozlijeđen vojnik Aliyev Emin Suleyman. Svih šest pripadnika “ilegalne armenske oružane grupe” ubijeno je, navodi ministarstvo obrane Azerbajdžana na Twitteru i upozorava da će poduzeti “čvrste mjere”, ako se takav slučaj ponovi.

Nepriznata Republika Nagorno Karabah (Arcah) odbacuje odgovornost za napad o kojemu govori Azerbajdžan.

Informacijski centar Nagorno Karabaha objavio je na Telegramu da “niti jedna jedinica Obrambene vojske Arcaha nije učestvovala u operacijama te niti jedan incident nije zabilježen”, prenosi ruska novinska agencija RIA.

Sporazum o prekidu vatre između armenskih i azerbajdžanskih snaga potpisali su 10. studenog Armenija, Azerbajdžan i Rusija. Azerbajdžan je tim sporazumom stekao velik dio teritorija pod kontrolom Nagorno Karabaha, a jedina poveznica Nagorno Karabaha s Armenijom ostao je koridor Lachin koji će najmanje idućih pet godina čuvati ruske vojne snage.
izvor Wikipedia

Komentari

komentar

You may also like